< terug naar nieuwsdinsdag 26 maart 2019

Angular Amsterdam 2019

Dit keer waren Floris en ik (Stijn Arnold) names Alteza op bezoek in Amsterdam. In de nieuwe liefde bezochten we de AngularNL conferentie.

Bij binnenkomst werden we netjes ontvangen en werd er gemeld dat het nogal druk was. Verzocht om boven bij het balkon plaats te nemen. Druk was het zeker. Zitplaatsen waren helaas te kort. Gelukkig was er genoeg ruimte om ook staand te kunnen kijken en luisteren  naar de presentaties. Een extra voordeel van de presentaties vanaf het balkon bekijken, was dat de lunch dichtbij was. En de lunch was erg lekker, omdat er geen rij was voor ons misschien wel extra lekker.

Door de dag heen waren er twee thema's te vinden; "Microservices" en "Lessons learned". Manfred Steyer, Coen Koopman en Stefan Nieuwenhuis spraken onder andere over de  inrichting van microservices binnen een angular frontend. Hier werden onder andere handvatten gegeven aan hoe ja angular in grote projecten kan beheren en onderhouden. Hoe pak je dat aan met meerdere teams? Hoewel niet alles direct toepasbaar is bij onze huidige opdrachten, gaf het wel "food for thought". Coen Koopman (KPN) is onderdeel van het team waar wij (Floris en Stijn) gedetacheerd zitten. Het was erg gaaf om te zien hoe hij onze manier van werken presenteerde voor een grote zaal.

In contrast van het abstracte van Microservices vertelden o.a. Natalia Venditto en Harijs Deksnis over de technologie van Angular op een meer toepasbaar niveau. Dit heeft als gevolg dat het voor ons ook meer toepasbaar kon zijn in het werk. Een nieuwe manier van mocking door het gebruik van ts-mockito en hoe het beheren van meerdere subscriptions  op services op technisch gebied vereenvoudigd kan worden

< terug naar nieuws