maandag 22 juli 2019

Europython 2019 - Basel

Ook dit jaar mocht ik genieten van de grootste Europese conferentie over Python. Deze keer was de gastheer(stad?) Basel in Zwitzerland. Het is een prachtige, schone en groene stad met kristalheldere rivieren; mensen zwemmen dan massaal in de Rijn met hun waterdichte knapsacks. Zodra diezelfde rivier door het Ruhrgebied is geweest halen de meeste Nederlanders het al niet meer in hun hoofd. Een kleine headsup, de Zwitserse prijzen zijn een factor 1.4/1.5 keer wat je in Nederland gewend bent. Dit heb ik zeer wetenschappelijk gebaseerd op een Big Mac menu.

dinsdag 02 juli 2019

Zhen behaalt zijn Professional Scrum Master certificaat

Zhen gefeliciteert met het behalen van je Professional Scrum Master (PSM1) examen.

dinsdag 16 april 2019

Dennis bezocht React Amsterdam 2019

De reis naar Amsterdam begon al vroeg om op tijd aan te komen bij de Kromhouthal.

dinsdag 02 april 2019

Jarno nu ook Professional Scrum Master

Onlangs heeft ook Jarno zijn PSM1 certificering behaald.

dinsdag 26 maart 2019

Angular Amsterdam 2019

Dit keer waren Floris en ik (Stijn Arnold) names Alteza op bezoek in Amsterdam. In de nieuwe liefde bezochten we de AngularNL conferentie.

dinsdag 12 maart 2019

Clean coding/clean architecture, wat houdt dat nou eigenlijk in?

Dat was de vraag waar Uncle Bob (Robert C. Martin) twee dagen lang over heeft uitgeweid tijdens de gratis toegankelijke meetup gesponsord door de Rabobank waar ik (Wiebe Zweers) naar toe mocht. 

vrijdag 25 januari 2019

Mark heeft Coursera cursus Deeplearning afgerond met een presentatie

Als vervolgstap in mijn carriere wilde ik graag mijn datascience vaardigheden verbeteren. Op Coursera kwam ik hier op de IBM Advanced Datascience Specialization. De cursus geeft een goede basis voor statistiek (logistic regression, clustering, classification), maar verdiept zich ook in data engineering met Apache Spark and cloud solutions.

woensdag 19 december 2018

SymfonyCon Lisboa 2018

Namens Alteza mochten ik (Wiebe Zweers) en Pascal Woerde naar hét evenement voor Symfony ontwikkelaars gestuurd. Ik heb het natuurlijk over SymfonyCon 2018, dit keer georganiseerd in het mooie Lissabon. Voor de niet ingewijden; Symfony is een van de meest gebruikte enterprise PHP frameworks vanwege haar stabiliteit, hoge performance, goede documentatie en modulaire opzet.

dinsdag 06 november 2018

DO iOS - Workshop & Conference. Chris was erbij!

Omdat we bij Alteza de mogelijkheid krijgen om zogenaamde leerdagen te besteden aan het bezoeken van allerlei tech evenementen, was ik 1 en 2 november naar de Do-iOS conference in Amsterdam.

woensdag 03 oktober 2018

Stijn behaalt z'n PSM1

Omdat vrijwel alle medewerkers van Alteza met Scrum werken investeert Alteza voor haar medewerkers in het behalen van hun Scrum-certificering.

vrijdag 28 september 2018

Vue.js London 2018

Zoals velen al weten verandert de webwereld razendsnel, zo was je vroeger heel hip als je een site met frames had gemaakt, tegenwoordig zijn frames not-done. Tegenwoordig worden heel veel sites gemaakt met een framework. Dit gebeurt met de backend maar ook zeker met de frontend.

woensdag 12 september 2018

Nieuwe iOS ontwikkelaar Chris haalt direct z'n PSM1

Chris is al jong gegrepen door alles wat met programmeren te maken heeft: op de lagere school maakte hij al zijn eerste eenvoudige websites. Het kon dan ook niet anders dan dat hij hier zijn werk van ging maken. Eerst heeft hij nog een wat meer grafische opleiding gedaan, maar inmiddels is hij bezig met de afronding van zijn HBO-studie ICT Software Engineering. Deze studie volgt hij in deeltijd. Tijdens een van zijn stages werd hem gevraagd om in dienst te komen. Deze kans heeft Chris met beide handen aangegrepen. Bij dit bedrijf heeft Chris aan verschillende mobiele applicaties gewerkt voor diverse klanten en op verschillende platforms. Inmiddels is voor Chris duidelijk dat hij een voorkeur heeft voor werken op het iOS platform. Hier wil hij zich dan ook graag verder in specialiseren. Alteza helpt hem hier graag bij!

donderdag 09 augustus 2018

Europython 2018 - Edinburgh

Werken bij Alteza is dynamisch. Je komt bij een legio opdrachtgevers aan bod met elk hun eigen wensen en invulling van ons vak. Onder andere daarom maakt Alteza het hun werknemers mogelijk om met een tiental leerdagen per jaar de laatste trends, ontwikkelingen en technologiën te verkennen. Ik heb hier persoonlijk gretig gebruik van gemaakt om een van de grootste conferenties over python te bezoeken.

dinsdag 26 juni 2018

CEBIT 2018

Het was 6 uur 's ochtends, klaar voor vertrek naar Hannover Duitsland. Het is de laatste dag van CEBIT, de grootste tech beurs van Europa, en dat wordt gevierd. Over de laatste jaren is de CEBIT namelijk gegroeid van een beurs van enkele dagen naar een heus weeklang festival. 

vrijdag 22 juni 2018

CSS "grid" day - Jasper bezocht de 6e CSS Day in Amsterdam

Op vrijdag 15 juni was het alweer tijd voor de 6e CSS Day. Omdat ik veel interessante ervaringen heb opgedaan was het de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat ik deel wil nemen.